Oehhh een ontbijtje uit de oven, ik hou ervan! Krokante speculaas kruimels op een laagje rood fruit. Perfect om je luie zondagochtend (of middag) mee te beginnen.
Rood fruit eet ik echt het hele jaar door. Ik koop namelijk een grote zak diepvriesfruit. Het liefst een mix van bosbessen, frambozen, besjes en bramen. Je roert het door de yoghurt, maakt er jam van of deze crumble. 😉

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram (uitgelekt) rood (diepvries)fruit
- 60 gram havermout
- 30 gram volkorenmeel
- 10 gram gepofte quinoa
- 1 tl bakpoeder
- 15 gram plantaardige bakboter (of kokosolie)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el agavesiroop
- 1 el speculaaskruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een kom en ovenschaal (geschikt voor 2 personen) klaar.
- Laat het rood fruit uitlekken in een vergiet. Zorg dat er ongeveer 200 gram overblijft. Doe het fruit in de ovenschaal.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
- Voeg vervolgens de agavesiroop en de boter toe; kneed het tot een kruimelig beslag.
- Verdeel de kruimels op het rood fruit in de ovenschaal.
- Bak de crumble 25 minuten in de oven (controleer na 20 minuten; de kruimels mogen niet verbranden).
- Laat de crumble 5 minuten staan voordat je hem eet; de kruimels worden dan extra krokant!
Serveertip: eet de crumble met plantaardige yoghurt!