Say whuut?! Jazeker, ik maakte vegan peanutbutter jelly wentelteefjes. Pure nostalgie; wanneer ik vroeger tussen de middag thuis ging lunchen kreeg ik eens in de zoveel tijd wentelteefjes. Uiteraard met een skipiste aan suiker eroverheen.
Thuis maakten we altijd wentelteefjes door sneetjes brood door geklopt ei te halen en te bakken in een pannetje met boter.
Uiteraard met een ski-piste aan suiker eroverheen.
Mijn variant is vegan, maar zeker niet minder lekker! Een perfect weekendrecept, bijvoorbeeld als brunch. Ook ideaal voor wanneer je nog wat sneetjes oud brood hebt en je ze niet meer “gewoon” wilt opeten.
Ik hou zelf enorm van pindakaas met jam en de combinatie met de wentelteefjes (lees: smeltende pindakaas en warm fruit-jam) is echt een aanrader.
Je hebt nodig: Gebruik een platte schaal (zodat je de sneetjes makkelijk kunt dopen in het mengsel) Enjoy! Hou je niet zo van pindakaas en/of jam, maar wil je toch een lekkere twist geven aan je wentelfteefjes, vervang de vanillesuiker door bijvoorbeeld anijspoeder, eet er vers fruit bij of sprenkel er pure chocolade over.
Ingrediënten
Instructies