Laatst ontving ik een super leuk ontbijtpakket van Meesters van de Halm. Ik mocht meerdere soorten granola’s en krokante muesli proberen. Allemaal vegan en biologisch.
Naast dat alle producten lekker zijn in de sojayoghurt, een smoothiebowl of op bananenijs, wilde ik er ook iets anders mee maken.
Deze snack zie ik regelmatig voorbijkomen en nu het warmer weer is leek het me leuk het zelf te proberen. Ik koos voor de chocolade-aardbei-basilicum granola en combineerde het met sojayoghurt en eiwitpoeder met aardbeismaak. De eiwitpoeder is optioneel, maar in dit recept passen de smaken goed bij elkaar en door het toevoegen van het eiwitpoeder is het naast vezelrijk ook een eiwitrijk tussendoortje.
Het totale recept bevat 364kcal, 11 gram koolhydraten, 21 gram vet, 28 gram eiwit en 15 gram vezels.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram plantaardige yoghurt (kokos of naturel)
- 100 gram rood diepvriesfruit
- 50 gram chocolade-basilicum-aardbei granola
- 10 gram eiwitpoeder met aardbeismaak (ik gebruik deze van Orangefit)
Instructies
Maak de bars als volgt:
- Mix het eiwitpoeder door de sojayoghurt totdat er geen klontjes meer inzitten.
- Neem een bord of plank en leg hierop een stuk bakpapier.
- Verdeel het bevroren rood fruit over het bakpapier en schep hierop het yoghurtmengsel. Verdeel tot slot de granola over de yoghurt, dit kun je met een spatel doen.
- Vries het geheel minimaal 2 uur, breek in kleinere stukken. Je kunt de stukken in de vriezer bewaren.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.