Deze cake zag ik voorbij komen bij Laura’s bakery en toen dacht ik; dat wil ik veganizen!
Ik had verwacht dat het een ingewikkelde klus zou worden. Hoe krijg je zo’n patroon in een cake..
Hoe leuk ziet het eruit? En dan is het natuurlijk ook nog eens een lekkere cake. I mean; wat kan er mis gaan met de smaken vanille en chocolade? Ik had verwacht dat het een ingewikkelde klus zou worden. Hoe krijg je zo’n patroon in een cake.. Maar dat had ik gelukkig mis! Het blijkt zelfs heel simpel.
Ik leg het je al te graag uit. Lees hieronder wat je allemaal nodig hebt voor deze vegan zebra cake en hoe je hem maakt. Voor de cake gebruikte ik een wat kleinere ronde bakvorm van 22cm. Ik bewaarde de cake in de vriezer; dit ging prima. Hij smaakte nog evengoed na het ontdooien.
3, 2, 1 bakken maar!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 250 gram tarwebloem
- 150 gram kristalsuiker
- 110 gram plantaardige boter (ik gebruikte Flora plant)
- 200 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1 el appelazijn
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
Instructies
Maak de cake als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de ingevette bakvorm klaar.
- Meng in een kom de azijn met de melk. Laat dit even staan.
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze met de suiker en vanille-extract zacht en egaal.
- Voeg het bakpoeder en zout toe aan de bloem en meng goed door.
- Voeg nu beetje bij beetje al mixend het melkmengel en bloemmengsel toe aan het botermengsel. Mix niet meer dan nodig. Spatel daarna goed door elkaar, zodat alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag in tweeën. Spatel de cacaopoeder door een van de helften.
- Doe in ieder beslag een even grote lepel (kleine soeplepel, grote eetlepel). Neem de bakvorm en schep een lepel van een van de beslagjes in het midden van de bakvorm. Schep vervolgens een lepel van het andere beslag hierop. Blijf dit doen totdat al het beslag op is. Klop eventueel een keer met de bodem op het aanrecht zodat de bovenkant gelijk wordt.
- Bak de cake nu in circa 60 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is, als de satéprikker droog is haal je de cake uit de oven.

Enjoy! De cake is natuurlijk nog lekkerder met een laagje poedersuiker en flinke dot sojatopping (vegan slagroom).