Salads I love it! Ik ben echt dol op alles wat groen, geel, rood en knapperig is. Kortom alles wat je in een salade kan gooien. Kan ook niet anders hè, als vegan?
Waar ik ook dol op ben zijn vijgen! En laat het nu net de tijd van de vijgen zijn. Het seizoen loopt van juli tot en met oktober, dan zijn ze dus ook het lekkerst. Je kunt ze met schil en al eten. Ik eet ze meestal met yoghurt, op een broodje met pindakaas of gewoon zo los.
Maar wist je dat deze rakkers ook geweldig smaken in een salade. Zeker in combinatie met sla, komkommer, tomaat, dadels, walnootjes, Greek block (vegan feta kaas) en zoete mosterddressing. Die we uiteraard zelf maken: super easy.
Zie hieronder het volledige recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de salade:
- 1 handje gesneden kropsla
- 1/2 komkommer
- 1/2 avocado
- 1 tomaat
- 1 verse vijg
- 2 dadels
- 1 klein handje walnoten
- 1/5 blok Greek Block van Violife
Verzamel de volgende ingrediënten voor de dressing:
- 2 el plantaardige kwark of sojayoghurt
- 1 el agavesiroop
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Snijd de groentes en dadels in kleine stukjes. Snijd de vijg in partjes, verkruimel de vegan fetakaas en hak de walnoten grof.
- Doe alle ingrediënten in een kom.
- Mix de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Voeg naar wens een snuf peper en zout toe. Serveer de salade met de dressing, hussel alles door elkaar alvorens je de salade eet.
Bon appetit. Je kunt de afwisselen met rauwkost. Denk aan radijsjes, paprika of wortel. Je kunt eventueel nog druiven, rozijnen of appeltjes toevoegen.