Mijn ideale avondmaaltijd? Van alles wat! Ik hou enorm van allerlei verschillende soorten smaken en combinaties. Als kind roerde ik alle sausjes al door elkaar, deed ik verschillende soorten beleg op één boterham en at ik nasi enkel wanneer het in een rond kroepoekje met satésaus en komkommer zat.
Ik bedacht een makkelijk recept, dat snel klaar en borrel-proof is!
Inmiddels neem ik de combinaties iets serieuzer. 😉 Tegenwoordig zie je op veel (horeca) plekken de borrelplank. Geregeld zelfs met optie om deze vegetarisch te krijgen. Gezellig samen een drankje doen en van hapjes genieten. Ik hou ervan!
Ook met kerst is het heerlijk om op kerstavond of in de middag met een borrel te beginnen. Naast alle kerstdiner voorbereidingen heb je geen zin meer om ook nog een uitgebreide borrel te organiseren, snap ik. Maar met dit recept krijg je dat tóch voor elkaar. Ik bedacht een makkelijk recept, dat snel klaar en borrel-proof is!

Ingrediënten
Verzamel voor de naanbroodjes de volgende ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 150 ml lauwwarm water
- 3 el olijfolie (ik gebruikte een variant met chilipeper)
- 1 tl gist
- 1/2 rode ui
- 1 teen knoflook
- peper en zout
Verzamel voor de komkommer-dip:
- 2 el vegan mayonaise (deze van Remia is vegan)
- 1/2 limoen
- 1/8 komkommer
- peper en zout
Verzamel voor de spicy guacamole:
- 1 avocado
- 1 tl sambal
- 1/2 limoen
- peper en zout
Verzamel voor de linzen-dip:
- 150 gram uitgelekte linzen
- 1 el tahin
- 1 tl chilisaus
- peper en zout
- Eventueel wat pitten en zaden
Instructies
Maak eerst de naanbroodjes:
- Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Doe de gist, het water, de olie en peper en zout in het kuiltje.
- Kneed het deeg goed door en maak er een bal van.
- Laat het deeg zo’n 15 minuten op een warme plek staan.
- Ondertussen pers je de knoflook en snipper je het uitje.
- Je kunt nu vast de dipjes gaan maken, aangezien je toch wacht.
- Na 15 minuten kneed je de knoflook en het uitje erdoor. Kneed kleine bolletjes van het deeg en druk ze daarna plat tot rondjes.
- Zet een koekenpannetje op het vuur en bak de rondjes 3 minuten op iedere kant gaar.
Maak de komkommer-dip:
- Rasp de komkommer fijn.
- Meng in een schaaltje de geraspte komkommer met het sap en de rasp van een halve limoen en de mayonaise en voeg naar wens peper en zout toe.
Maak de spicy guacamole:
- Prak de avocado met een vork fijn.
- Voeg de sambal, peper en zout (naar wens) en het limoensap toe.
Maak de linzen-dip:
- Prak de linzen fijn; dit gaat het best in een vijzel (of met staafmixer/blender).
- Meng in een schaaltje de tahin, chilisaus en een theelepeltje water.
- Voeg de linzen en wat peper en zout toe aan het mengsel; roer goed door.
- Wil je meer bite toevoegen, besprenkel de dip met wat zaden en pitten.