Hoe zou jij een perfecte winterdag omschrijven? Heerlijk uitslapen terwijl buiten een wit pak sneeuw valt, brunchen met warme broodjes en zelfgemaakte jam, Kerstmuziek op de achtergrond en zachte pantoffels aan.
Vervolgens uitgebreid in bad, je klaarstomen voor een lange winterwandeling door het bos. Daarna tevreden op de bank ploffen met warme chocolademelk met slagroom, kijkend naar de film Mathilda.
Ik hou totaal niet van de winter, maar moet bekennen dat ik zulke dagen ook niet zou willen missen. Vandaag had ik een soortgelijke dag. Mijn vriend en ik wandelden door het park en gingen naar de kinderboerderij. Het was koud en guur.
Opwarmen met een warme chocolademelk, daar hadden we zin in! En wat een geluk, we hebben heel wat chocoladeletters gekregen van de Sint.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 8 blokjes pure chocolade
- 2 tl cacaopoeder
- 400 ml plantaardige melk
- 20 gram sojatopping (deze is verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
- Optioneel: 1 zakje vanillesuiker
Instructies
Maak de chocolademelk als volgt:
- Hak de chocolade in fijne blokjes. Houd 1 blokje apart, schraap of rasp hier kleine stukjes van (voor de topping).
- Zet een steelpannetje met de plantaardige melk op het voer.
- Voeg hier, waneer de melk lauwwarm is, de chocoladeblokjes aan toe.
- Verhit al roerend verder. De chocolademelk hoeft niet te koken, draai/zet het vuur lager wanneer dit wel het geval is. Wil je de chocolademelk nog wat zoeter, voeg dan nu al roerend de vanillesuiker toe.
- Na circa 4 minuten is alle chocolade goed gesmolten en de melk heet. Doe de chocolademelk in een mok of glas en top af met sojatopping en chocoladerasp.
Variatietip: Neem eens plantaardige kokosdrink en top de warme chocolademelk af met kokosrasp. Of top de sojatopping af met koek-en speculaaskruiden voor een kruidige smaak.