Dit is er eentje uit de oude doos! Wij noemden het vroeger ‘sneetje in de pan’. Eigenlijk noem ik het nog steeds zo, maar dan begrijpt niemand denk ik wat ik bedoel…
Zo leek het me een uitdaging (en leuk) om vaker gerechten te bedenken waarmee je voedselverspilling kunt voorkomen.
Ik doe niet echt aan goede voornemens in het nieuwe jaar, maar betrap mezelf toch vaak op andere insteken/nieuwe ideeën in het nieuwe jaar. Zo leek het me een uitdaging (en leuk) om vaker gerechten te bedenken waarmee je voedselverspilling kunt voorkomen.
Dit recept past perfect binnen dat concept, aangezien je oud brood kunt gebruiken. Brood dat niet meer lekker is om zo te eten. Nu vries ik mijn brood eigenlijk altijd in, dan voorkom je oud brood sowieso, maar mocht je dat niet (kunnen) doen, is dit de manier om je oude brood nog om te toveren tot een heerlijk ontbijtje/lunch. Mocht je pannenkoeken beslag over hebben kun je dit ook ideaal gebruiken als wentelteefjes-beslag.
Er staat al een ander recept op mijn blog met wentelteefjes, die kun je hier vinden.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 sneetjes ‘oud’ brood
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte cashewmelk)
- 2 el gemalen havermout of tarwebloem
- snuf zout
- 1 el plantaardige bakboter (of olie)
Voor de topping:
- Een handje rood fruit (ik gebruik in de winter diepvriesfruit)
- 1 tl kristalsuiker of agavesiroop
Instructies
Maak de wentelteefjes als volgt:
- Mix met een vork of garde in de schaal de melk, het meel en een snuf zout.
- Haal beide sneetjes brood door het mengsel, laat de sneetjes kort op iedere kant liggen, zodat het mengsel in het brood trekt.
- Verwarm de koekenpan, doe de boter in de pan, wacht tot de boter gesmolten/verhit is.
- Bak de sneetjes brood aan beide kanten tot het beslag niet meer vloeibaar, bruin en dus gaar is.
- Leg de sneetjes brood op een bord.
- Besprenkel met suiker of agavesiroop en voeg het rood fruit toe.
Geniet ervan!