Het is nog steeds winter. Het is nog steeds koud en om die reden is het de hoogste tijd om een nieuw soep receptje te delen! Vullend, romig én voedzaam.
Met zoete aardappel kun je alle kanten op; ik vind het ideaal om er soep mee te maken. De soep wordt er romig van, de smaak is zowel hartig als een beetje zoet en de soep vult als een echte maaltijd.
De combinatie met wortel was een uitprobeersel, ik was bang dat de soep te zoet zou worden. Dat bleek niet het geval. Door de kruiden, knoflook en ui bleef de hartige smaak behouden.
Hou je niet zo van gember? Laat hem dan gewoon eruit; de smaak kan nogal overheersend worden gevonden.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel
- 200 gram worteltjes of winterpeen
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 schijfje verse gember
- peper en zout
- (evt. een handje zaden en pittenmix)
Instructies
Maak de soep als volgt:
- Snijd alle groenten in blokjes; dit mogen grote stukken zijn aangezien je later toch alles pureert.
- Fruit in een ketel met olie de ui, knoflook en gember.
- Voeg de groenten toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens circa 1 liter water toe (zodat alles onder komt te staan) en het blokje bouillon.
- Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Haal na 20 minuten de ketel van het vuur en pureer het mengsel tot een dikke soep.
- Serveer de soep met wat zaden en pitten.
Eet smakelijk!