Mmm zoete aardappel; je kunt er zoveel kanten mee op. Van puree, soep tot frietjes, het is allemaal even lekker! Maar wist je ook dat je er prima je sneetje brood mee kan vervangen?
Deze hartige variant is echt mijn favoriete combinatie. Niks gaat boven zelfgemaakte guacamole!
Ik maakte sandwiches van zoete aardappel. Simpel, voedzaam en snel klaar! Je kunt hierbij kiezen voor hartig of zoet beleg. Denk bijvoorbeeld aan stroop met kaneel, tahin met nootjes of vegan kaas met sambal.
Deze hartige variant is echt mijn favoriete combinatie. Niks gaat boven zelfgemaakte guacamole! De kaas-smaak creëerde ik door de sandwich te besprenkelen met edelgistvlokken. Een wonderlijk product, als je het mij vraagt. De smaak van kaas mis ik nog geregeld, toen ik edelgistvlokken probeerde merkte ik dat ik vooral de zoute smaak miste. En dat zit wel goed bij de vlokken. 🙂

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 plakken zoete aardappel (of meerdere kleine plakjes)
- 1/2 avocado
- 1/4 limoen
- 10 gram edelgistvlokken
- 10 gram hazelnoten
- peper en zout
- optioneel 1 tl plantaardige cream cheese van Violife
Instructies
Voor het roosteren van de zoete aardappel gebruik ik de airfryer. Je kunt echter ook de oven of magnetron (4 minuten op 600 watt) gebruiken.
- Rooster de plakjes zoete aardappel gedurende 10 minuten in de airfryer. Ze dienen gaar te zijn wanneer je ze eruit haalt. Indien nodig verwarm je ze wat langer. Laat de plakjes even afkoelen.
- Maak de guacamole; prak de avocado met het sap van een halve limoen. Wil je een romige guacamole voeg dan de cream cheese toe. Roer er wat peper en zout door.
- Beleg de zoete aardappelplakjes met guacamole.
- Hak de hazelnootjes fijn en verdeel deze over de sandwiches.
- Besprenkel de sandwiches tot slot met de edelgistvlokken.
- Voeg naar wens peper toe. Zout is niet nodig; de edelgistvlokken zijn al lekker zout!
Variatietip: hou je niet zo van de kazige smaak? Vervang dan de edelgistvlokken door granaalappelpitjes. Dit combineert heel lekker met de zoete aardappel en guacamole.