Nu het lente is verruil ik mijn winterse havermoutpapje maar wat graag in voor een zomers ontbijtje. Een smoothiebowl is dan een perfecte optie!
Een drinkbaar ontbijt, zoals een shake of dunne smoothie is niks voor mij. Wanneer ik alleen iets drink geeft me dat niet echt een verzadigd gevoel. Ook kauw ik liever op mijn eten. Een smoothiebowl bestaat uit een wat dikkere smoothie met of zonder toppings, waar je dus wel nog op kunt kauwen.
Ik hou ervan om mijn ontbijtjes mooi op te maken, ook dat is een stuk lastiger met een normale smoothie. Eerlijk gezegd had ik van te voren niet bedacht dat ik dit recept ging plaatsen (ik deed eigenlijk maar wat), maar ik vond het zó lekker, dat het niet mag ontbreken op mijn blog. Plus, op die manier kan ik zelf ook teruglezen hoe ik het moet maken.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram kokosyoghurt (ik gebruikte alpro mild and creamy coconut)
- 1 middelgrote banaan
- 100 gram mango (vers of uit de diepvries)
- 20 gram havermout
- 10 gram kokosrasp
- 1 tl bosvruchtenjam
Instructies
Maak de smoothiebowl als volgt:
- Doe de yoghurt in de blender, voeg hier de banaan (in stukjes) aan toe. Mix dit op een lage stand.
- Voeg nu de havermout en 2 eetlepels water toe, mix opnieuw totdat er geen klontjes meer zijn.
- Schenk de smoothie in een kom.
- Spoel de blender schoon en doe hier de stukjes mango en 3 eetlepels water in. Mix dit tot een puree.
- Verdeel nu met de mangopuree en bosvruchtenjam over de smoothie.
- Voeg tot slot de kokosrasp toe.
- Meng het geheel door elkaar, zodat je alle smaken mixt.
Enjoy! Mocht je graag wat meer bite willen? Voeg dan nog wat nootjes toe op het eind!