Ken je die potten chicken tonight? Zo’n mega pot saus, welke je eet met rijst. Ik heb ze meer dan eens gegeten in mijn studententijd. En laat dat nog vers in mijn geheugen zitten.
Inmiddels zul je de potten niet meer zo snel in mijn winkelkar zien liggen. Niet alleen omdat niet alle varianten vegan zijn, maar ook omdat ik nu weet hoe je dit goedje makkelijk zelf kunt maken!
Een makkelijk en snel recept, ideaal na een lange werk- of luie weekenddag.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram uitgelekte tofu
- 160 gram volkoren rijst
- 2 paprika’s
- 300 gram peulen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 mango
- 2 el cashewnoten
- 1 blikje tomatenpuree (70gram)
- 1 el sojasaus
- 3 el (kruiden)azijn
- 2 el agavesiroop
- 2 el gembersiroop
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el water
- peper en zout
Instructies
Maak het gerecht als volgt:
- Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Laat de rijst, na het afgieten, in de ketel met de afgesloten deksel.
- Snijd alle groenten en de mango in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
- Snijd de uitgelekte tofu in kleine blokjes. Bak de stukjes tofu in een wokpan op hoog vuur aan. Voeg de ui en knoflook toe, wok circa 4 minuten.
- Voeg alle groenten toe en de specerijen toe (peper en zout naar wens); wok circa 6 minuten op hoog vuur.
- Mix in een kommetje de sojasaus, tomatenpuree, azijn, agavesiroop, water en gembersiroop tot een papje.
- Draai het vuur lager en voeg het mengsel toe. Roer goed door; breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur circa 3 minuten pruttelen.
- Voeg tot slot de mango en cashewnoten toe; verwarm het geheel.
- Serveer de wok met de rijst.
Vind je noedels lekkerder dan rijst? Dat kan ook! Roer de noedels dan op het eind al door de saus; zo gaan de noedels niet plakken.